perjantai 7. maaliskuuta 2014

Juustolan pikku apuri


Kun Papu on hereillä, on aivan turha yrittää tehdä yhtikäs mitään ilman sen kärkästä avuliaisuutta. Emäntä siivoili vaatekaappiaan ja vähän väliä kasasta ilmaantui pieni kuono. Saattoipa Papu välillä houkutella emäntää leikkiin hyökkäämälle lumppujen seasta emännän vaatteita harovaan käteen.


"Minähän vain piristän tylsää puuhaa ja käyn tarkasti vaatteet läpi, jos jokin niistä tarvitsisi pesua," Papu selittää.
"Entä miten emännälle ilmaiset, jos törmäät likaiseen vaatekappaleeseen?"
"No aivastelen tietysti kovasti ja osoitan, että hyh hyh, kun haisee. Vie pesuun, kiitos!" 


"Ja hei Ella! Kyllähän minä pyydän ihmisiä leikkiin myös hyökkäämällä nilkkaan. En pure, vaan kiedon etutassuni nilkan ympärille ja tuijotan. Toimii aika hyvin!"


Papu tahtoisi myös avustaa makuuhuoneen kirjojen pölyjen puhdistuksessa, mutta sinne häntä ei sentään päästetä. Papun otteet ovat välillä rajut ja siellä on kirjahyllyissä liian hyviä piiloja. Saattaisi pian tuo pieni otus jäädä nukkumaan kirjahyllyn taakse tai ainakin jättää pienen haisukasan hankalaan paikkaan, josta minäkään en sitä pääse pesemään pois. Jos jotakin kivaa on Papussa, niin sen jätökset ovat aika maukkaita. Joskus se leikin tiimellyksessä tekee minulle hyvään kohtaan hädät, kun ei ehdi vessaan asti. Nam!


"Ella! Yäk! Sinulla on ällöttävät jutut! Syötkö oikeasti minun jätöksiä? Ei, älä vastaan, En välitä tietää. Minä olen valikoivempi ruokani suhteen ja mielelläni toimin haju- ja makutuomarina, mitä tulee ruokaan."


"Hmmm... Nuuuuuuh! Mitäs isännällä tälläkertaa on lautasella? Oi, nam! Se on laktoositonta jogurttia!"


"Voisin hieman maistaa, kiitos."


"Mmmm... Naaam!"

Tämä kuvasarja osoittaa miten epäreiluksi ja epäarvoiseksi kissojen ja eritoten meidän koirien elämä on muuttunut! Papu saa aina haistella ja myös maistella isäntäväen ruokia! Eikä se edes maista niitä kaikkia! Mitä haaskausta! Noin pienellä kielellä ei edes saa kunnon nokaretta lipaistua.

"Ettei tässä, Ella, ole pari niistä syistä, miksi te ette saa, kuin koirien herkkuja ja aniharvoin muuta," huomauttaa tuo tylsä emäntä. Niin no, ei taitaisi meidän rohmuamisella ihmisille ruokaa jäädäkään, myönnän ja kaikki maistuisi! 

Ei kommentteja: